Nu kan jag snart allt om deklaration

Nu kan jag snart allt om deklaration

Hej

Som ni vet så läser jag till civilekonom i Örebro och nu är jag inne på min sista termin, det är så att jag kan se ljuset i tunneln. Det har verkligen varit några tuffa år och nu gäller det att kämpa in i det sista. För min del som alltid älskat siffror och varit fascinerad av ekonomi så var valet av utbildning relativt enkel. Redan som liten ville jag lära mig om deklaration.

En vän till familjen jobbar på en redovisningsbyrå och jag minns att jag fick göra min praktik i gymnasiet där. Just de veckorna fick mig att inse att det var det här jag ville jobba med. Eftersom utbildningen till civilekonom är både lång och tuff så valde jag att ta ett par år innan jag läste vidare, för att jobba och resa. Det är något jag varit tacksam för så många gånger under mina högskolestudier för jag hade nog inte haft ork eller motivation att ta mig igenom dessa åren annars. Dessutom hinner man liksom mogna under ett par år och det hjälper också.

Jag säger inte att det är fel att plugga vidare direkt efter gymnasiet, men jag tror att många ibland kan tro att de vet vad de vill men inser under utbildningen att det inte alls var det de ville. Då är det bra att samla lite erfarenhet från andra håll och liksom utforska vem man är så tror jag det är större chans att man hittar rätt. Jag och en klasskompis har tänkt att vi ska starta en egen redovisningsbyrå när vi har vår examen, men först ska vi klara vår examen!

Ha en fortsatt bra dag så hörs vi snart igen!


Kommentarer är stängda.